Укр
  • БІЗНЕСУ
  • ПРИВАТНИМ ОСОБАМ
  • ПРО БАНК
  • ВІДДІЛЕННЯ та БАНКОМАТИ
  • ПАРТНЕРАМ
  • Private Banking
  • Цифрові проєкти

Блекаут в Україні: як долає виклики ConcordBank

Наразі Україна переживає терор з боку російської федерації – знищення критичної та енергетичної інфраструктури. Після масованих обстрілів економіка страждає через дефіцит електроенергії, перебої з мобільним зв’язком та інтернетом. Українці вже пережили найважчі дні блекауту, який, на жаль, може бути не останнім. 

Про те, як витримав блекаут ConcordBank і яку безпеку у форматі хмарних рішень та цифрової оптимізації процесів може гарантувати своїм клієнтам у таких умовах, розповів голова Правління банку Юрій Задоя.

«Витримати блекаут ConcordBank допомогла завчасна орієнтованість на цифрові  продукти для клієнтів і максимальний перехід на цифрові бізнес-процеси всередині банку. Наша 5-річна стратегія вже визначала такі пріоритети. Тому, коли почалася війна, частина завдань і рішень, які було потрібно виконувати та впроваджувати терміново, нам далася легше. На початок війни технологічно ми були вже готові на 30%, – зазначає Юрій Задоя. – Ще до війни ми готувалися до використання хмарних рішень, хоча на той момент НБУ до цього ставився доволі стримано. Проте події від 24 лютого змусили Нацбанк переглянути цю позицію щодо банків та фінустанов, тож після оприлюднення відповідних рішень регулятора ми офіційно почали використовувати хмарні рішення в Україні та за її межами».

Від початку війни і дотепер ConcordBank вже продублював ядро банку в хмарному сховищі, максимально все, що можливо, було резервовано за межами України. 

Щодо процесингу – залучено також технічні можливості на заході України.

До того ж, минулого року задля швидкості, гнучкості, можливості забезпечувати дистанційні операції клієнтів ConcordBank створив цифровий банк NEOBANK

Класичний ConcordBank разом із digital NEOBANK є юнітами першої в Україні відкритої фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions, тож це розширює коло переваг для клієнтів і створює додаткову стійкість усьому процесу обслуговування.

Влітку стало зрозуміло, що воєнні дії триватимуть довше, ніж усі ми очікували, тож  ConcordBank почав будувати довгострокову стратегію розвитку не лише бекапів (резервних копій) у хмарних рішеннях, а й побудови моделі ведення бізнесу, навіть після воєнних дій, у форматі «хмарного банку».

«Саме тому, коли для всіх нас в Україні трапився блекаут 23 листопада, ми змогли максимально просто утримати бізнес, керувати бізнес-процесами, зберегти клієнтську базу, забезпечити всі процеси з обслуговування клієнтів – від call-центру до процесу проведення платежів, збереження всіх платіжних даних, виписок тощо, – підкреслює голова Правління ConcordBank. – Проте, звісно, блекаут показав і ті речі, над якими ще потрібно працювати, робити частину процесів ще більш простими та менш трудомісткими. Найголовніше, що ми можемо й повинні робити, – надавати якість і фінансову безпеку клієнтам банку навіть в умовах, коли ми всі в небезпеці. Готуємось до всього, бо попереду може бути й важче. Проте, безперечно, віримо в ЗСУ».

Поділитися в соціальних мережах