Укр
  • БІЗНЕСУ
  • ПРИВАТНИМ ОСОБАМ
  • ПРО БАНК
  • ВІДДІЛЕННЯ та БАНКОМАТИ
  • ПАРТНЕРАМ
  • Private Banking
  • Цифрові проєкти

Меценатка та акціонерка ConcordBank Олена Сосєдка розповіла про підтримку українського павільйону на London Design Biennale

1 червня стартував Лондонський бієнале дизайну, на якому вперше було створено український павільйон, де три українських дизайнери представлятимуть свої роботи. «Найтемніша година перед світанком» – таку назву матиме наша експозиція в Лондоні. Банк «КОНКОРД» став партнером цієї культурної події, яка буде в центрі уваги митців з різних країн Європи.

«Наші їдуть до Лондона. Дуже рада, що ми з ConcordBank причетні до цього! Ні, не біженці, не переселенці… Не тікають з-під щоденних ракетних ударів, а навпаки – гордо везуть з країни, яку руйнує ворог, своє бачення прекрасного та дизайнерські ідеї. Проєкти, які створені з природних матеріалів, на які багата наша країна», – написала у своєму телеграм-каналі Олена Сосєдка.

Підтримка мистецьких подій для банку «КОНКОРД» – один з головних благодійних напрямків фінансової установи. Співвласниця банку Олена Сосєдка давно колекціонує картини сучасних українських художників, підтримує проєкти митців, які допомагають ЗСУ, є активною учасницею благодійних ініціатив співтовариства художників Front-Art.

«Мене дуже вразила робота Сергія Готвянського – дизайнера з мого рідного міста Дніпра. Уявіть, він зробив індустріальні об’єкти: водонапірну башту, градирню, резервуари для газу та зерна! А українські майстри відтворили ці об’єкти в дубі з Карпат і солі з унікального, єдиного у світі родовища в Соледарі, у донбаському вугіллі, у граніті з Катеринівського родовища та криворізькому залізі. Боляче дивитись на ці витвори мистецтва, бо знаю, якою ціною ми зараз відстоюємо нашу землю. Але світ має знати, що Україна багата не лише на природні ресурси, а й на талановитих людей, на культуру та традиції, і прагне зберегти свою автентичність і розкрити себе світу!» – розповіла меценатка, акціонерка банку «КОНКОРД» Олена Сосєдка. 

Експозиція українського павільйону мовою дизайну розповідає про ініціативи креативної спільноти попри кризові часи та демонструє, що в складних обставинах дизайн може стати інструментом для розвитку країни та її культури.

«Проєкт нашої експозиції став інтеррегіональним, бо в ньому брали участь люди з різних міст України. Так, предмети для експозиції виготовляли в Харкові, Луцьку та Києві. Килим «Земля» робили майстри із Закарпаття. Працювали дизайнери з Дніпра та Одеси. Для українського павільйону Бієнале безкоштовно надав майданчик, але лише завдяки підтримці банку «КОНКОРД» і донатам ми змогли привезти експозицію в Лондон і там зібрати інсталяцію. Тому ми дуже вдячні за банку та його акціонерам за підтримку!» – розповіла кураторка українського павільйону, дослідниця дизайну Лариса Цибіна.

Не маючи достатньо ресурсів для творчості через війну, українські дизайнери демонструють, що навіть крізь заклеєні вікна своїх домівок, під час відключення електроенергії вони бачать можливості для співпраці з демократичним вільним світом і можуть реалізовувати сміливі дизайнерські ідеї. На експозиції представлені три проєкти, які було створено попри кризові для України часи.

Українська дизайн-спільнота очікує на нові зв'язки та прагне втілювати найсміливіші дизайнерські ідеї. Вона вірить, що «Найтемніша година перед світанком» — це початок нових можливостей і розквіту України.

Поділитися в соціальних мережах